Palvelut

 

13585059_1311946778835159_5801961521964906566_oRekiajelua Uudessakylässä sään salliessa 20€/½h/reki

20150215_ponitaivas_9919Ohjeistusta sopivan ryhmän valintaan:

Alaikärajaa tunneillemme ei ole, tähän mennessä nuorimmat alkeiskurssin käyneet ovat olleet 2,5v. Vanhemmat osaavat todennäköisesti parhaiten arvioida lapsen innokkuuden ja keskittymiskyvyn, missä vaiheessa on valmis 1,5h ryhmään puuhaamaan. Vanhemmat saavat olla mukana auttamassa, puuttumatta kuitenkaan itse opetukseen ratsastuksen aikana.

Alkeiskurssilla aloittavat ne, joilla ei juuri ole kuin korkeintaan talutusratsastuskokemuksia tai ei niitäkään. Varusteita ei aloittaessa tarvitse hankkia, normaalit ulkoiluvaattet sään mukaan ovat hyvät, varrellinen, kannallinen kenkä ja käsineet sään mukaan. Kypärän ja halutessaan turvaliivin saa meiltä lainaan.
Alkeiskurssin tavoite on oppia itsenäisesti tai pienellä avulla varustamaan poni tunnille, taluttaa ponia, päästä itsenäisesti selkään, osata ohjata käynnissä tehtäviä itsenäisesti ja siirtyä raviin. Ravissa tavoitteena oppia keventämään ja ohjaamaankin itsenäisesti, mutta koska lasten kehitys hyvin yksilöllistä, tämä voi toisilla viedä enemmän aikaa kuin kurssin 10 kertaa.
Opetellaan myös tuntemaan satulan ja suitsien osat, hoitovälineet ja sitomaan poni turvallisesti kiinni.
Ryhmistä riippuen kurssien sisältö voi jonkun verran vaihdella.
Lapset työskentelevät kursseilla pääsääntöisesti pareina opetellen auttamaan toinen toistaan.

Alkeisjatkolle ilmoittautuu ratsastaja, joka osaa ratsastaa käynnissä itsenäisesti erilaisia teitä ja tehtäviä ja pystyy jo ravaamaan pitempiä pätkiä itsenäisesti, myös kevennys sujuu.
Alkeisjatkolla tehdään enemmän siirtymisharjoituksia, erilaisia ratsastusradan teitä ja mahdollisesti aloitellaan laukannostoharjoituksia.
Maasta käsin tehdään talutustehtäviä, opetellaan mm. nostamaan kavioita, laittamaan loimea ja säätämään jalustimet itselle sopiviksi.

Jatkokurssille ilmoittautuva ratsastaja ratsastaa jo itsenäisesti käynnissä ja ravissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet, laukannostoon on ainakin valmius.
Kurssilla harjoitellaan laukannostoja ja tehtäviä laukassa, mahdollisesti puomiharjoituksiakin.
Ratsastusaika tällä kurssilla on hiukan pidempi kuin alkeis- ja alkeisjatkokurssilla, sillä oletuksella, että ratsastajat osaavat jo varustaa ponit tunnille itsenäisesti ja reippaasti.

Tunnin ryhmään voi ilmoittautua ratsastaja, joka jaksaa keskittyä opetukseen tunnin verran, osaa varustaa ponin tunnille ja pystyy ratsastamaan itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

Helppo C tason tunneille voi osallistua kun osaa ratsastaa itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet. Helppo B tason tunnilla tulee osata asettaa ponia kaarevilla urilla, ja ratsastaa ravissa 10m voltit ja laukassa 20m ympyrät. Helppo A tason tunnille voi ilmoittautua ratsastaja, joka osaa ratsastaa väistöjä ainakin käynnissä ja ratsastaa laukassa 10m voltit ja osaa pidentää ja lyhentää askelta kaikissa askellajeissa.

Voimme tarvittaessa muuttaa kurssien ohjelmaa, jos käytäntö sitä edellyttää.

Alkeisratsastajat ovat SRL:n vakuutuksen piirissä kuulumatta mihinkään ratsastusseuraan, jatkossa säännöllisesti tunnilla ratsastavien tulee olla jonkun SRL:oon kuuluvan ratsastuseuran jäsen, tai hankkia greencard, jotta vakuutukset ovat kunnossa. Lisää tietoa löydät Suomen ratsastajainliiton sivuilta.