Jokimaa

Ponitaivas Jokimaan tuntitoiminta päättyy elokuun loppuun, maksetut tuntikortit saa käyttää loppuun vielä tuonkin jälkeen, tiloissamme jatkaa uusi yrittäjä ja ratsastuksenohjaajamme Tiia Manninen jatkaa hänen palveluksessaan.

Toimintamme Jokimaalla käynnistyi 2.5.2016. Ponit asuvat pihattotallissa, jossa niillä on vapaa kulku sisään ja ulos, heinää ja vettä koko ajan tarjolla. Ponien satulointi, suitsiminen ja valjastus tapahtuu Ponitaivaan tallilla Jokimaankujan alkupäässä, ensimmäinen talli oikealla ja tunnit pidetään omalla kentällä tai Salpauksen maneesissa. Maneesin päädyssä WC-tilat. Autot tulee turvallisuussyistä jättää parkkiin raviradan isolle parkkipaikalle, varikkoalueelle, tallin pihaan tai maneesin viereen (Jokimaankuja) ei saa ajaa.

Poninhoito/käsittelykurssi viikoilla 26-30 torstaisin klo 16-17 (80€)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Jokimaa@ponitaivas.fi

Ryhmäkoko max 6/tunti

10400529_1166614652839_2697452_n

Hinnat:

1h 27€ tuntikortilla (10 kerran kortti 270€)
alkeis/alkeisjatko/jatkokurssi 10 kertaa 250€

Irtotunti 30€

Taaperot 15€/kerta
Poniravikoulu 17€/kerta (10 kerran kortti 170€)
Tallillamme myös heppakerhotoimintaa ja muuta yhteistyötä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Hoitamaan ja pienempiä auttamaan pääsevät vanhemmatkin lapset ja nuoret.

Aktiivisemmasta toiminnasta kiinnostuneille meillä on tarjolla omaponipaketteja RÄÄTÄLÖIDYSTI.
Omaponipaketti ei tarvitse olla pelkästään ajo tai ratsastuspaketti, vaan viikon ohjelmaan voi valita:
– ratsastustunteja (max 3)
– poniravikoulu ajotunti (max 2)
– itsenäisiä ratsastuksia
– itsenäisiä ajokertoja
– voidaan viikottain vaihtaa ja kokeilla erilaisia lajeja.
Omaponipaketti sopii ihan aloittelijalle, kuin jo kokeneemmalle tallilla kävijälle, paketin aikana kehitys on taattua ja hevostaidot karttuvat kohisten.

Omaponipaketti RAVI Sisältää kaksi itsenäistä ja yhden ohjatun ajokerran viikossa. Ohjattu kerta suoritetaan poniravikoulu jatkokurssin kanssa (yllä) Mahdollisuus myös ajaa kilpaa Ponitaivaan poneilla ja tutustumisjakson jälkeen saa olla mukana ponin valmennuksen suunnittelussa. Ponitaivas Jokimaalla on huippu olosuhteet ajaa poneja! Miksi omaponipaketti? Asiakkaan ei tarvitse huolehtia ponin terveydenhuollosta, päivittäisistä hoitotoimenpiteistä. Harrastaminen tapahtuu helposti ja huolettomasti Ponitaivaan turvallisilla poneilla. Poneilla on jo valmiina tarvittavat varusteet. 120€/ kuukausi

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jokimaa@ponitaivas.fi

Opettajana toimii ratsastuksenohjaajan tutkinnon oppisopimuksella suorittava Tiia Manninen ja poniravikoulua vetää Suvi Päivärinta

Tuntien ja kurssien varaus, jokimaa@ponitaivas.fi, tiedustelut 044 978 0866/ Suvi.  Meidät tavoittaa puhelimitse ARKISIN klo 12-19, parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla tai tekstiviestillä!

Muut tiedustelut ja palaute lia@ponitaivas.fi

Ohjeistusta sopivan ryhmän valintaan:

Alaikärajaa tunneillemme ei ole, tähän mennessä nuorimmat alkeiskurssin käyneet ovat olleet 2,5v. Vanhemmat osaavat todennäköisesti parhaiten arvioida lapsen innokkuuden ja keskittymiskyvyn, missä vaiheessa on valmis 1,5h ryhmään puuhaamaan. Vanhemmat saavat olla mukana auttamassa, puuttumatta kuitenkaan itse opetukseen ratsastuksen aikana.

Alkeiskurssilla aloittavat ne, joilla ei juuri ole kuin korkeintaan talutusratsastuskokemuksia tai ei niitäkään. Varusteita ei aloittaessa tarvitse hankkia, normaalit ulkoiluvaattet sään mukaan ovat hyvät, varrellinen, kannallinen kenkä ja käsineet sään mukaan. Kypärän ja halutessaan turvaliivin saa meiltä lainaan.
Alkeiskurssin tavoite on oppia itsenäisesti tai pienellä avulla varustamaan poni tunnille, taluttaa ponia, päästä itsenäisesti selkään, osata ohjata käynnissä tehtäviä itsenäisesti ja siirtyä raviin. Ravissa tavoitteena oppia keventämään ja ohjaamaankin itsenäisesti, mutta koska lasten kehitys hyvin yksilöllistä, tämä voi toisilla viedä enemmän aikaa kuin kurssin 10 kertaa.
Opetellaan myös tuntemaan satulan ja suitsien osat, hoitovälineet ja sitomaan poni turvallisesti kiinni.
Ryhmistä riippuen kurssien sisältö voi jonkun verran vaihdella.
Lapset työskentelevät kursseilla pääsääntöisesti pareina opetellen auttamaan toinen toistaan.

Alkeisjatkolle ilmoittautuu ratsastaja, joka osaa ratsastaa käynnissä itsenäisesti erilaisia teitä ja tehtäviä ja pystyy jo ravaamaan pitempiä pätkiä itsenäisesti, myös kevennys sujuu.
Alkeisjatkolla tehdään enemmän siirtymisharjoituksia, erilaisia ratsastusradan teitä ja mahdollisesti aloitellaan laukannostoharjoituksia.
Maasta käsin tehdään talutustehtäviä, opetellaan mm. nostamaan kavioita, laittamaan loimea ja säätämään jalustimet itselle sopiviksi. Ponin varustaminen tunnille sisältyy tuntiin, ratsastusaika 30-45min.

Jatkotunnille ilmoittautuva ratsastaja ratsastaa jo itsenäisesti käynnissä ja ravissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet, laukannostoon on ainakin valmius.
Tunneilla harjoitellaan laukannostoja ja tehtäviä laukassa, mahdollisesti puomiharjoituksiakin.
Ratsastusaika 45min, sillä oletuksella, että ratsastajat osaavat jo varustaa ponit tunnille itsenäisesti ja reippaasti n. 15 minuutissa.

Tunnin ryhmään voi ilmoittautua ratsastaja, joka jaksaa keskittyä opetukseen tunnin verran, osaa varustaa ponin tunnille ja pystyy ratsastamaan itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

Helppo C tason tunneille voi osallistua kun osaa ratsastaa itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet. Helppo B tason tunnilla tulee osata asettaa ponia kaarevilla urilla, ja ratsastaa ravissa 10m voltit ja laukassa 20m ympyrät. Helppo A tason tunnille voi ilmoittautua ratsastaja, joka osaa ratsastaa väistöjä ainakin käynnissä ja ratsastaa laukassa 10m voltit ja osaa pidentää ja lyhentää askelta kaikissa askellajeissa.

Voimme tarvittaessa muuttaa kurssien ja tuntien ohjelmaa, jos käytäntö sitä edellyttää.

Alkeisratsastajat ovat SRL:n vakuutuksen piirissä kuulumatta mihinkään ratsastusseuraan, jatkossa säännöllisesti tunnilla ratsastavien tulee olla jonkun SRL:oon kuuluvan ratsastuseuran jäsen, tai hankkia greencard, jotta vakuutukset ovat kunnossa. Lisää tietoa löydät Suomen ratsastajainliiton sivuilta. Poniravikoululaisille suosittelemme omaa vakuutusta.