Jokimaa

Toimintamme Jokimaalla käynnistyi 2.5.2016. Ponit asuvat pihattotallissa, jossa niillä on vapaa kulku sisään ja ulos, heinää ja vettä koko ajan tarjolla. Ponien satulointi, suitsiminen ja valjastus tapahtuu Ponitaivaan tallilla Jokimaankujan alkupäässä, ensimmäinen talli oikealla ja tunnit pidetään Salpauksen maneesissa. Maneesin päädyssä WC-tilat. Autot tulee turvallisuussyistä jättää parkkiin raviradan isolle parkkipaikalle, varikkoalueelle, maneesin viereen (Jokimaankuja) ei saa ajaa.

Viikosta 32 jatkuu toiminta Jokimaalla. Ilmoittaudu mukaan!
Poniravikoulu Alkeiskurssi KESKIVIIKKOISIN klo 17-18.30 Opetellaan ja kerrataan ponin varusteet, valjastaminen, ajaminen ja käsittelyä. Kurssi sopii niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta ajamisesta, tai poneista. Kurssille voi myös ilmoittautua henkilö, jolla ei ole aiempaa kokemusta poneista tai poniraviurheilusta.
Jatkokurssi TIISTAISIN klo 17-18.30 Kerrataan ja opetellaan kilpavarusteita, varustehuoltoa ja ponin hoitoa. Kurssi sopii niille, jotka osaavat jo valjastaa ja ponin kanssa toimiminen onnistuu itsenäisesti. Kurssi valmistelee P-ajolupa kurssille tai kertaa siihen liittyviä asioita. Kurssilla käydään yhdessä läpi ponin kilpailuihin valmistelemista ja erilaisia treenimenetelmiä. Kurssien hinta 170€/ 10 kertaa.
Omaponipaketti RAVI Sisältää kaksi itsenäistä ja yhden ohjatun ajokerran viikossa. Ohjattu kerta suoritetaan poniravikoulu jatkokurssin kanssa (yllä) Mahdollisuus myös ajaa kilpaa Ponitaivaan poneilla ja tutustumisjakson jälkeen saa olla mukana ponin valmennuksen suunnittelussa. Ponitaivas Jokimaalla on huippu olosuhteet ajaa poneja! Miksi omaponipaketti? Asiakkaan ei tarvitse huolehtia ponin terveydenhuollosta, päivittäisistä hoitotoimenpiteistä. Harrastaminen tapahtuu helposti ja huolettomasti Ponitaivaan turvallisilla poneilla. Poneilla on jo valmiina tarvittavat varusteet. 120€/ kuukausi

 

Tunnit Ponitaivas Jokimaa 2017
Ma 15-15.30 taaperoryhmä, 16.30 jatko, 17.30 alkeiskurssi, 18.30 HeC
Ti 17.00 jatko, 18 HeC, 19 HeB
Ke 16 alkeisjatko, 17 HeC, 18 HeC
to 15-15.30 taaperoryhmä, 16 jatko, 17 HeD, 18 HeC

pe klo 16-17 alkeiskurssi, 17-17.30 taaperoryhmä, 17.30-18.30 alkeiskurssi TÄYNNÄ, seuraavat alkeiskurssit alkavat viikolla 42.

Taaperoille oma ryhmä! (Vk 32->)
maanantaisin, torstaisin klo 15-15.30 ja perjantaisin klo 17-17.30
Hoidetaan, harjataan ja halitaan yhdessä poneja. Lopuksi pieni ratsastuslenkki taluttaen. Vanhemmat mukana touhuilussa. 100€/ 10 kertaa
Ilmoittautumiset Jokimaa@ponitaivas.fi

Ryhmäkoko max 7/tunti, alkeiskursseille otetaa max 10/kurssi, jolloin ratsastus tapahtuu kahdessa puolen tunnin ryhmässä.

10400529_1166614652839_2697452_n

Hinnat: 1h 27€ tuntikortilla (10 kerran kortti 270€)
alkeis/alkeisjatko/jatkokurssi 10 viikkoa 250€

Taaperot 10€/kerta (10 kerran kortti 100€)
Poniravikoulu 17€/kerta (10 kerran kortti 170€)

yläikäraja ratsastustunneille ja kursseille ensisijaisesti 12v, poniravikoulu 8-18 vuotiaille. Voimme joustaa ikärajoissa, mikäli tunneilla tilaa.
Tulossa myös heppakerhotoimintaa ja yhteistyötä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Hoitamaan ja pienempiä auttamaan pääsevät vanhemmatkin lapset ja nuoret.

Opettajana toimii harrasteohjaaja Pihla Helismaa

Tuntien ja kurrsien varaus, jokimaa@ponitaivas.fi, tiedustelut 044 978 0866/ Pihla

Muut tiedustelut ja palaute lia@ponitaivas.fi

Ohjeistusta sopivan ryhmän valintaan:

Alaikärajaa tunneillemme ei ole, tähän mennessä nuorimmat alkeiskurssin käyneet ovat olleet 2,5v. Vanhemmat osaavat todennäköisesti parhaiten arvioida lapsen innokkuuden ja keskittymiskyvyn, missä vaiheessa on valmis 1,5h ryhmään puuhaamaan. Vanhemmat saavat olla mukana auttamassa, puuttumatta kuitenkaan itse opetukseen ratsastuksen aikana.

Alkeiskurssilla aloittavat ne, joilla ei juuri ole kuin korkeintaan talutusratsastuskokemuksia tai ei niitäkään. Varusteita ei aloittaessa tarvitse hankkia, normaalit ulkoiluvaattet sään mukaan ovat hyvät, varrellinen, kannallinen kenkä ja käsineet sään mukaan. Kypärän ja halutessaan turvaliivin saa meiltä lainaan.
Alkeiskurssin tavoite on oppia itsenäisesti tai pienellä avulla varustamaan poni tunnille, taluttaa ponia, päästä itsenäisesti selkään, osata ohjata käynnissä tehtäviä itsenäisesti ja siirtyä raviin. Ravissa tavoitteena oppia keventämään ja ohjaamaankin itsenäisesti, mutta koska lasten kehitys hyvin yksilöllistä, tämä voi toisilla viedä enemmän aikaa kuin kurssin 10 kertaa.
Opetellaan myös tuntemaan satulan ja suitsien osat, hoitovälineet ja sitomaan poni turvallisesti kiinni.
Ryhmistä riippuen kurssien sisältö voi jonkun verran vaihdella.
Lapset työskentelevät kursseilla pääsääntöisesti pareina opetellen auttamaan toinen toistaan.

Alkeisjatkolle ilmoittautuu ratsastaja, joka osaa ratsastaa käynnissä itsenäisesti erilaisia teitä ja tehtäviä ja pystyy jo ravaamaan pitempiä pätkiä itsenäisesti, myös kevennys sujuu.
Alkeisjatkolla tehdään enemmän siirtymisharjoituksia, erilaisia ratsastusradan teitä ja mahdollisesti aloitellaan laukannostoharjoituksia.
Maasta käsin tehdään talutustehtäviä, opetellaan mm. nostamaan kavioita, laittamaan loimea ja säätämään jalustimet itselle sopiviksi. Ponin varustaminen tunnille sisältyy tuntiin, ratsastusaika 30-45min.

Jatkotunnille ilmoittautuva ratsastaja ratsastaa jo itsenäisesti käynnissä ja ravissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet, laukannostoon on ainakin valmius.
Tunneilla harjoitellaan laukannostoja ja tehtäviä laukassa, mahdollisesti puomiharjoituksiakin.
Ratsastusaika 45min, sillä oletuksella, että ratsastajat osaavat jo varustaa ponit tunnille itsenäisesti ja reippaasti n. 15 minuutissa.

Tunnin ryhmään voi ilmoittautua ratsastaja, joka jaksaa keskittyä opetukseen tunnin verran, osaa varustaa ponin tunnille ja pystyy ratsastamaan itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

Helppo C tason tunneille voi osallistua kun osaa ratsastaa itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja tuntee yleisimmät ratsastusradan tiet. Helppo B tason tunnilla tulee osata asettaa ponia kaarevilla urilla, ja ratsastaa ravissa 10m voltit ja laukassa 20m ympyrät. Helppo A tason tunnille voi ilmoittautua ratsastaja, joka osaa ratsastaa väistöjä ainakin käynnissä ja ratsastaa laukassa 10m voltit ja osaa pidentää ja lyhentää askelta kaikissa askellajeissa.

Voimme tarvittaessa muuttaa kurssien ja tuntien ohjelmaa, jos käytäntö sitä edellyttää.